Kalfskotelet met mostersaus

home > kalfsvlees-recepten > Kalfskotelet met mostersaus

Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kalfskoteletten, om en om, mooi bruin en nèt gaar van binnen. Neem de koteletten uit de pan, bestrooi ze met zout en vers gemalen peper en houd ze warm.
Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg droge witte wijn en room toe en laat het geheel zachtjes tot 2/3 inkoken. Voeg de mosterd toe, laat nog 1 minuut doorkoken en breng met zout en peper op smaak. Serveer de saus apart. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en bladspinazie.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfskoteletten
1 eetlepel boter
1 dl Spaanse saus (sauce espagnole), pakje
(óf juspoeder gebonden met maïzena)
1 deciliter droge witte wijn
1/8 (slag)room of kookroom
1 eetlepel grove boerenmosterd
zout en peper uit de molen