Gevulde imkerskip met noten

home > kip-recepten > Gevulde imkerskip met noten

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Hak de noten en de amandelen fijn in de keukenmachine
Meng met de broodkruimels en de losgeklopte eieren
Voeg 3/4 van de basilicum, zout, peper en citroensap naar smaak toe
Vul de buikholte van de kip met het mengsel
Meng de honing met de olie
Prik de kip aan de buitenkant in met een vork
Bestrijk de kip met het honingmengsel
Leg de kip in een ovenschaal en voeg de overige basilicum en alle boter in klontjes toe
Bedek de schaal met aluminiumfolie (glimkant naar binnen)
Plaats de schaal middenin de warme oven
Reken 1-1½ uur afhankelijk van de grootte van de kip
Neem de laatste 30 minuten de folie eraf voor een goudbruine korst
Lekker met gekookte gemengde rijst en diverse groenten





Ingrediënten voor 4 personen

kip van 1200 g
50 g hazelnoten 50 g gepelde amandelen
100 g broodkruimels of paneermeel
2 eieren M
1 bosje fijngeknipte basilicum
zout en peper
1 theel. citroensap
3 eetl. honing
2 eetl. olijfolie
25 g boter of margarine

Nodig: keukenmachine of staafmixer, kommetjes, kwastje, ovenschaal, oven op 180°C (heteluchtoven 165°C), aluminiumfolie en bestek