Hindoestaanse kip

home > kip-recepten > Hindoestaanse kip

Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein
Verwarm de olie in de *Karahipan (speciale wok) en bak de kip rondom goudbruin
Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee
Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag
Voeg alle kruiden toe en bak ze mee
Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water
Verwarm tot de kip gaar is
Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe
Verwarm de groenten nog 5 minuten mee
Lekker met basmati rijst





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg kipdrumsticks of 1 kg kippenpoten
2 eetl. zonnebloemolie
1 ui in stukjes en 4 teentjes gekneusde knoflook
2 vleestomaten in blokjes
1 theel. adjenamotto (toko)
1 theel. kantjoerpoeder (toko)
1 theel. laospoeder (toko) of peper
1 theel. witte en 1 theel. zwarte peper
2 theel. zout
2 scheuten zoete sojasaus
1 bos of struik paksoi

Nodig: plank, mes, vijzel voor knoflook, *Karahipan van Le Creuset, warmtebron