Kip klassiek

home > kip-recepten > Kip klassiek

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Zet alles gereed
Bestrooi de kip aan de binnen- en buitenkant met de kruiden
Verwarm de boter met de olie in de pan
Bak hierin de kip rondom bruin
Plaats het deksel schuin en voeg na 20 minuten de bouillon toe
Voeg ook de rozijnen toe
Bedruip en keer de kip regelmatig
Check de gaarheid na ca. 60 minuten door in de kip te prikken
Bij helder vleessap is de kip gaar
Houd de kip warm in de folie
Maak het braadvocht af met water voor jus
Roer het citroensap door het braadvocht
Lekker met gekookte bloemkool, worteltjes en krieltjes





Ingrediënten voor 4 personen

1 hele kip van 1 kg of meer
paprikapoeder
zout en peper
25 g boter of margarine
1 eetl. olie
2 dl verwarmde kippenbouillon
70 g gewelde gele rozijnen
halve eetl. citroen- of limoensap

Nodig: braadpan, warmtebron, aluminiumfolie