Kip met Griekse yoghurtsaus

home > kip-recepten > Kip met Griekse yoghurtsaus

Trek het vel los van de kippenpoten
Kruid het kippenvlees met peper en zout en bestrijk de vleeszijde met de kruiden
Leg het vel terug en besprenkel rondom met olie
Grill op de barbecue goudbruin en gaar
Verwarm de yoghurt met de overige ingrediënten op een lage stand
Blijf roeren zodat de saus niet gaat schiften
Lekker met de gegrilde kip en gemengde zomergroenten





Ingrediënten voor 4 personen

4 voorgegaarde kippenpoten of bouten
peper en zout
1 eetl. fijngehakte verse munt
vervolg kruiden als munt en dille
olijfolie
scheutje versgeperst citroensap
scheutje gevogeltefond of bouillon
saus van 4 dl Griekse yoghurt
mengeling van verse tuinkruiden als basilicum, bieslook, kervel, etc.
2 eetl. fijngehakte hazelnoten
zwarte peper en zout

Nodig: magnetron of kookpan, warmtebron, steelpan voor saus, barbecue