Kipfilet de luxe

home > kip-recepten > Kipfilet de luxe

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Hetzelfde geldt voor de zalmroosjes
Snijd de aardappelen en de groenten in het gewenste model
Kook die in een pan met water in ca. 20 minuten gaar
Bestrooi de kip met kruiden naar smaak
Verwarm de boter met de olie in de bakpan
Bak hierin de kip goudbruin en gaar en reken ca. 7 minuten per kant
Voeg tijdens het bakken de room toe en kook dit even in
Leg de kip met de saus op de borden en schik de uitgelekte aardappel en groenten er omheen
Lekker als een bijzonder hoofdgerecht





Ingrediënten voor 4 personen

4 halve kipfilets of 4 kleine kalkoenhaasjes
4 plakjes gerookte zalm tot roosjes gevouwen
4 geschilde aardappelen en ½ stengel prei
1 grote winterwortel of grote waspeen
zout en peper of kalkoenkruiden
25 g boter of margarine en 1 eetl. olie
2 dl slagroom of slankroom

Nodig: plank, koekenpan, kookpan, warmtebronnen