Kipragout met ui en peer

home > kip-recepten > Kipragout met ui en peer

Snijd de kip klein en bewaar die tot gebruik in de koelkast
Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de ui met de kerrie
Voeg de champignons toe en verwarm zo´n 10 minuten
Bestrooi met de bloem en laat dit heel licht kleuren
Maak er een saus van door de bouillon in scheutjes toe te voegen
Blijf roeren en voeg ook het perensap toe
Roer de kip en de peren door de ragout
Maak op smaak af met zout en peper
Schep de ragout op het brood
Ook lekker als lunch





Ingrediënten voor 4 personen

300 g gaar kippenvlees of gerookte kip
30 g boter of margarine
1 grote gehakte ui
1 theel. kerriepoeder
200 g kastanjechampignons in plakjes
30 g bloem
2 dl kippenbouillon (van soepkip vantevoren trekken)
1 dl perensap
2 Hollandse geschilde peren in blokjes
zout en peper
8 sneetjes Twents volkorenbrood

Nodig: plank, mes, kommetjes, braadpan, warmtebron, garde