Omelet met kip

home > kip-recepten > Omelet met kip

Bewaar eieren en kip altijd in de koelkast
Bak het spek uit in de hapjespan en roerbak hierin de uien met de paddestoelen
Voeg de kip en de crème fraîche toe en verwarm dit ca. 5 minuten
Maak op smaak af met zout en peper
Verwarm de olie in de koekenpan
Klop de eieren los met het water en de eikruiden
Bak hiervan in de koekenpan een omelet en naar wens aan 1 of 2 zijden
Schep hierop het kipgerecht





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren
200 g voorgegaarde of gebakken blokjes kipfilets
2 eetl. spekblokjes
2 gehakte uien in ringen
200 g paddestoelen in plakjes
6 eetl. crème fraîche of slagroom
zout en peper
2 eetl. olie
6 eetl. water
3 theel. ei-kruiden

Nodig: hapjespan, warmtebron, litermaat, koekenpan