Portugese kip

home > kip-recepten > Portugese kip

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Zet de oven tijdig aan en plaats het rooster middenin
Ontdoe de pepers van het zaad en meng met de overige kruiden
Bestrijk de kip hiermee aan binnen- en buitenkant
Leg de kip in een ovenschaal of gebruik de kant-en-klare
Plaats die in de oven gedurende 45-60 minuten (afh. gewicht)
Keer regelmatig en bedruip met het braadvocht
Check de gaarheid van de kip en probeer of het vlees loszit van de poten
Lekker met gekookte brocolli, bloemkool en worteltjes en een gepofte aardappel uit de oven





Ingrediënten voor 4 personen

1 kant-en-klare ovenschaal kip piri piri
of 1 hele kip in vier delen
Portugees kruidenmengsel van 2 verse rode Spaanse pepers (pit zit in zaadjes)
½ theel. gedroogde dragon en tijm
½ theel. basilicum en marjolein
¼ theel. laurierpoeder
6 eetl. Olijfolie

Nodig: ovenschaal, oven op 200°C of heteluchtoven 180°C