Sperziebonen met kaas-balletjes

home > koken-met-kaas > Sperziebonen met kaas-balletjes

Haal de boontjes af en breek ze in stukken. Doe weinig water met iets zout in een pan en breng aan de kook. Doe de boontjes erinen laat ze in 20-40 min. gaar koken. De kooktijd is natuurlijk afhankelijk van het ssort boontjes. Stort ze vervolgens op een een zeef en laat ze uitlekken. Was de peterselie en het bonekruid en hak beide tuinkruiden fijn. Verdeel de boter in klontjes en schud deze samen met de fijngehakte kruiden door de boontjes. Doe de groente over in een verwarmde dienschaal en garneer het gerecht met peterselie. Doe de bloem met het ei en de geraspte kaas in een kom en kneed alles met de handen goed door elkaar. Maak de handen nat onder de koude kraan en draai nu kleine balletjes van het bloem-kaasmengsel. Verhit de frituur tot ca. 175°C. en bak de balletjes goudbruin. Schik de kaasballetjes rondom de boontjes op een schaal. Dien het gerecht op met aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g sperziebonen, zout, 30 g boter, peterselie, 2 takjes bonenkruid, 125 g pittige kaas, 1 ei, 1,5 eetl. bloem