Varkenshaasje met Brugse Blomme

home > koken-met-kaas > Varkenshaasje met Brugse Blomme

Snijd de varkenshaasjes zo ruim mogelijk open en vul ze met in plakjes gesneden Brugse Blomme, fijn gesnipperde oregano, fijngesneden champignons en wat versgemalen peper en zout. Wikkel de gevulde varkenshaasjes zorgvuldig in aluminiumfolie en laat het geheel enkele uren rusten in de koelkast.
Bak ze gedurende 4 minuten in de boter op een hoog vuur en vervolgens nog eens 10 minuten op een matig vuur en keer het vlees regelmatig om.
Opdienen in plakken van ongeveer 3 cm, vergezeld van bijv. in de schil gekookte aardappeltjes, gestoofde courgettes of gestoomde bloemkool.

  • verkrijgbaar bij uw kaasspecialist.
    Brugse Blomme maakt deel uit van het assortiment Brugse kazen, met onder andere Oud Brugge en Brugs Broodje. Brugse Blomme is een zachte kaas, die gemaakt is van koemelk. De kaas rijpt in speciale netten en verkrijgt hierdoor de kenmerkende structuur op de korst. Brugse Blomme heeft een witschimmelkortst, die opgegeten mag worden. De kaas is verpakt in houten doosjes.




Ingrediënten voor 4 personen

2 varkenshaasjes
200 g Brugse Blomme*
enkele champignons
6 takjes oregano
versgemalen peper en zout
boter aluminiumfolie