Lamsbout of schouder met pistachenoten en abrikozen

home > lamsvlees-recepten > Lamsbout of schouder met pistachenoten en abrikozen

Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, voeg hierbij de sjalotjes, knoflook en de currypasta. Verarm dit en voeg dan de andere 2 eetlepels olie, koriander, pistachenootjes en abrikozen toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep een derde van dit mengsel in de holte van de lamsbout of schouder en de rest over de buitenkant van het vlees smeren. Verdeel de rest van de boter over het vlees en schuif de schaal in de oven. Gaar het geheel in ongeveer 1 tot 1 ½ uur.
Lekker met saffraanrijst.





Ingrediënten voor 4 personen

lamsbout of schouder 1 stuks
pistachenootjes gepeld, 100 gram
gedroogde abrikozen in stukjes, 50 gram
sjalot gesnipperd, 1 stuks
knoflook gesnipperd, 1 teentje
olie 3 eetlepels
milde currypasta 1 eetlepel
fijngehakte koriander of peterselie 2 eetlepels
boter 25 gram