Stoofschotel van lamsvlees en venkel

home > lamsvlees-recepten > Stoofschotel van lamsvlees en venkel

Snijdt het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de venkelknollen schoon en snijdt ze in stukjes. Kook de venkel in een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Ontvel de tomaten en snijdt ze in partjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten mee. Giet de venkel af, vang het kookvocht op en giet dit vocht bij het vlees in de pan. Laat het vlees 45 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de venkel en de tomaten toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken. Lekker met gekookte aardappelen. Bereidingstijd: 1½ uur.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g lamsvlees
2 eetlepels olie
1 ui
2 dl water
400 g venkelknollen
400 g tomaten
zout
peper