Gemengde groenten in yoghurtsaus

home > maleis-koken > Gemengde groenten in yoghurtsaus

Breng de plakjes aubergine, de blokjes komkommer, de plakjes wortel, de
sperziebonen en het water in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een
deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Roer de uitgeperste
teentjes knoflook, de fijngehakte groene pepers, de kokos, de komijn, de yoghurt en
wat zout door hel groentemengsel en laat het gerecht zonder deksel op de pan nog
ca. 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn en de saus vrij dik is
geworden.





Ingrediënten voor 4 personen

1 in plakjes gesneden aubergine
1 in blokjes gesneden komkommer
100 g geschrapte en in plakjes gesneden worteltjes
150 g schoongemaakte en gebroken sperziebonen
2 dl water
2 uitgeperste teenijes knoflook
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene pepers
4 eetlepels kokos
1 theelepel gemalen komijn
1 ½ dl yoghurt
zout