Exotische aardbeiencoupe

home > nagerechten-en-toetjes > Exotische aardbeiencoupe

Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden. Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering. Limoen uitpersen. Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden. In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop. Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven). Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen. Siroop door aardbeienpuree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Lambrusco of mousserende witte wijn erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g aardbeien, 1 limoen, 1 strengel verse sereh (citroengras), 1 cm verse gemberwortel, ½ vanillestokje, 30 g suiker, 2 eetl. sinaasappellikeur (slijter), 4 bolletjes sorbetijs (b.v. citroenijs), 4 dl lambrusco of mousserende witte wijn, keukenmachine