Flensjes met kriekensaus

home > nagerechten-en-toetjes > Flensjes met kriekensaus

In sauspan helft van bier met suiker, ½ zakje vanillesuiker en mespunt kaneel aan de kook brengen. Kersen toevoegen en 2-3 min. verwarmen. Aardappelmeel met 1 el water gladroeren en saus hiermee licht binden. In kom bloem, ei, rest van bier, rest van vanillesuiker en mespunt kaneel tot glad beslag roeren. In kleine koekenpan telkens klontje boter verhitten en van beslag 4 flensjes bakken. Flensjes op vier borden leggen. Kersen, saus en ijs erover verdelen. Royaal bestrooien met poedersuiker.





Ingrediënten voor 4 personen

1 flesje Belle-Vue kriekbier, 2 eetl. suiker, 1 zakje vanillesuiker, kaneel, 300 g kersen zonder pit (vers of uit pot), 2 theel. aardappelmeel, 100 g bloem, 1 ei, 25 g boter, 4 bollen vanilleroomijs, poedersuiker