Gevulde ananas

home > nagerechten-en-toetjes > Gevulde ananas

Halveer de ananas in de lengte en probeer ook het bladkruintje te halveren. Hol de ananashelften met behulp van een scherp mesje uit en schraap de laatste restjes vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd het vruchtvlees (niet de harde kern) in kleine stukjes. Meng het vruchtvlees en het uitgelopen sap door de vla en roer er vervolgens het marasquin-aroma door. Klop het eiwit bijna stijf, voeg 1 eetl. suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf. Klop de slagroom met 2 eetl. suiker bijna stijf. Spatel de slagroom door de vla, schep het mengsel op het stijfgeklopte eiwit en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Schep het mengsel in de uitgeholde ananashelften en zet ze ca. 1½ uur in de diepvriezer tot het mengsel licht bevroren is. Zet de ananashelften ca. 30 min. voor gebruik in de koelkast. Garneer ze eventueel met toefjes citroenmelisse.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote rijpe ananas, 1½ dl blanke vla, 1½ eetl. marasquin-aroma, 1 eiwit, 3 eetl. suiker, 1/8 l slagroom