Mango-kwarkcrème

home > nagerechten-en-toetjes > Mango-kwarkcrème

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en puree het in een foodprocessor of roerzeef. Houd 2 eetl. mangopuree apart voor de saus. Pers de sinaasappel uit en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost. Roer 2 eetl. van het sinaasappelsap door de apart gehouden mangopuree. Verhit het citroensap en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Roer het gelatinemengsel door het sinaasappelsap. Voeg de mangopuree en de kwark aan het sinaasappelsap toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat het mengsel iets opstijven. Klop het eiwit stijf, schep het mango-kwarkmengsel erop en spatel het geheel luchtig door elkaar. Verdeel het mengsel over vier glazen schaaltjes en laat het minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Roer het apart gehouden mango-sinaasappelsausje nogmaals goed door en verdeel het als een dun laagje over de mango-kwarkcrème





Ingrediënten voor 4 personen

2 blaadjes gelatine, 1 rijpe mango, 1 perssinaasappel, 3 eetl. witte basterdsuiker, 2 eetl. citroensap, 300 g magere kwark, 1 eiwit