Sinaasappelsoufflé

home > nagerechten-en-toetjes > Sinaasappelsoufflé

Roer eigeel en suiker tot een schuimige crème, voeg het merg van het vanillestokje toe en roer de bloem erdoor. Breng intussen de melk aan de kook, neem de pan van het vuur en roer de melk scheutje voor scheutje door de eimassa. Zet weer op het vuur en breng een en ander onder voortdurend roeren weer aan de kook. Doe dan de boter erbij en 2 borrelglazen likeur. Giet de rest van de likeur op de lange vingers. Sla de eiwitten met een snuifje zout stijf en schep dit voorzichtig door de warme crème. Vet een vuurvaste schaal in, bestrooi de hele binnenkant met suiker en vul voor de helft met de schuimmassa. Leg hierop de lange vingers en de rest van het schuim. Zet de schaal midden in een goed voorverwarmde oven en bak de soufflé gedurende 25 min. bij een temperatuur van 180ºC. Strooi er voor het opdienen poedersuiker op.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren, 100 g suiker, 1 vanillestokje, 30 g bloem, ¼ l. melk, 25 g boter, 4 borrelglazen sinaasappellikeur, 8 lange vingers, poedersuiker