Yoghurt-panna cotta

home > nagerechten-en-toetjes > Yoghurt-panna cotta

Gelatine in koud water 5 min. weken. In steelpan slagroom met suiker aan de kook brengen en roeren tot suiker is opgelost. Room nog 3 min. tegen de kook aan houden. Gelatine uitknijpen en van vuur af in hete room oplossen. Steelpan in (spoel)bak met ijskoud water zetten en roommengsel 3-5 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom yoghurt losroeren en roommengsel erdoor roeren. Mengsel in vormpjes scheppen. Vormpjes ca. 2 uur in koelkast zetten, tot puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Van citroen 4 plakjes snijden en deze tot op midden insnijden. Rest van citroen uitpersen. In kom honing met 2-3 eetl. citroensap tot sausje roeren. Op elk vormpje omgekeerd bord leggen, even schudden en dan samen keren. Indien nodig glad mes langs binnenrand van vormpjes halen of vormpjes kort in warm water dompelen. Panna cotta op bord laten glijden. Honing-citroensaus erover scheppen en garneren met citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

3 blaadjes witte gelatine, 125 ml slagroom, 75 g suiker, 300 ml volle yoghurt op kamertemperatuur, 1 citroen, 4 eetl. vloeibare honing, 4 soufflévormpjes of kopjes (inhoud 150 ml) ingevet met olie