Paling op zijn Engels ( Anguille à l'Anglaise )

home > paling-recepten > Paling op zijn Engels ( Anguille à l'Anglaise )

Snij de palingfilets in mooie stukken. Leg deze in een kom en doe er de olie en het sap van de 1/2 citroen bij. Laat de paling in dit mengsel 1/2 uur marineren. Laat ze uitlekken. Plet ze enigszins en doe er zout en peper bij. Klop de eieren los op een bord, doe wat paneermeel op een ander bord. Haal de palingfilets door het ei en dan door het paneermeel. Zorg voor een friteuse met vet van 175ºC. We maken nu de saus. Breng de bouillon aan de kook, bind ze met de maïzena die is opgelost in wat koud water en klop er dan met de garde beetje bij beetje de boter door. Maak de ansjovisfilets met een vork fijn en als het pasta is, doe het dan ook bij de saus. Meng het er goed door. Bak de palingfilets in de friteuse bruin en gaar. Doe de saus in een sauskom en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram paling filets – 3 eetlepels olie – 1/2 citroen – bloem – 2 eieren – paneermeel – 1/2 liter visbouillon – 30 gram maïzena – 60 gram boter – 4 ansjovisfilets