Polderkoek

home > pannenkoeken > Polderkoek

Maak een pannenkoekbeslag door eerst de bloem boven een kom te zeven en er daarna het ei door te roeren. Voeg vervolgens al roerend de koffie en melk in kleine scheutjes toe. Zorg dat je een glad en klontvrij beslag krijg. Bak 3 plakjes spek uit in een koekenpan en giet hierop een gedeelte van het beslag. Laat de koek langzaam bruin bakken totdat de bovenkant droog is. Dan keren en ook de andere kant mooi bruin bakken. Deze koeken worden gegeten met wat suikerstroop.





Ingrediënten voor 4 personen

Dit is een soort pannenkoek met spek, waarin een gedeelte van de melk vervangen is door sterke zwarte koffie. De landarbeiders die zwaar werk hadden kregen dit soort koek mee naar het land en aten deze tijdens de schafftijd.
200 gram tarwebloem, 1 ei, 3 dl zwarte koffie, 2 dl melk, snufje zout, 12 dunne plakken gerookt en gedroogd vet spek.