Kaaspizza

home > pizzas > Kaaspizza

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 220º C. Bestrijk het deeg met 1 eetl. van de olie. Snijd de 3 kaassoorten in blokjes. Verdeel ze over het deeg. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en met zout en peper naar smaak. Bedruppel met de resterende olie. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten. Garneer met bosui en geraspte kaas..





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

2 eetl. olijfolie, 60 g Mozzarella, 60 g Gorgonzola, 60 g jonge Goudse kaas, 60 g vers geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper, een fijngesneden bosuitje en extra vers geraspte Parmezaanse kaas voor de garnering