Pizza met ham en olijven

home > pizzas > Pizza met ham en olijven

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Verwarm de oven voor op 220º C. Snijd de Mozzarella en de ham in blokjes. Roer ze met de olijvenpasta in een kom door elkaar en roer er wat van de olie door als het mengsel te droog mocht zijn. Verdeel de vulling over het deeg. Strooi er war zout en peper over en bedruppel met het restant van de olijfolie. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Garneer met rolletjes Parmaham, olijven en basilicum. Tip: Olijvenpasta (tapenade) is in potjes te koop.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de vulling:

185 g Mozzarella, 4 plakken Parmaham, 2 eetl. olijvenpasta (zie Tip:), 2 eetl. olijfolie, zout, peper, Parmaham, olijven en takjes basilicum voor de garnering