Pizza met Oosterse kip

home > pizzas > Pizza met Oosterse kip

Algemene bereiding deeg: Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar.Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.

Afwerking:

Snijd de kipfilet in gelijke reepjes. Doe ze in een kom. Schep er de ui, het knoflook, de sojasaus, het citroensap, de suiker en taugé door en laat de kom 20 min. staan. Maak intussen de saus. Los de santen op in het kokende water. Doe de geplette koriander- en karwijzaadjes in een pan en laat ze kort roosteren. Doe de overige ingrediënten voor de saus erbij, roer ze goed door elkaar en laat alles samen onder een deksel 10 min. zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 190º C. Verdeel het kipmengsel over het deeg. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. Giet wat van de saus over de pizza en geef de rest apart. Garneer de pizza met bosuitjes, peterselie en komkommer.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie

voor de saus:

150 g kokosvet, ½ l kokend water, 1 theel. korianderzaadjes, 1 theel. karwijzaadjes, 2 geperste teentjes knoflook, 125 g pindakaas, 1 theel. bruine basterdsuiker, 1 groen pepertje, zonder de pitjes fijngehakt, 3 eetl. citroensap, bosuitjes, peterselie en komkommer voor de garnering

voor de vulling:

2 kipfilets, 1 gesnipperde ui, 2 geperste teentjes knoflook, 2 eetl. sojasaus, 1 eetl. citroensap, 2 theel. lichtbruine basterdsuiker, 125 schoongemaakte taugé