Groenten-Quornspiesen met fruit

home > quorn-recepten > Groenten-Quornspiesen met fruit

Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren.
Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika’s in grove blokken en snijd de sjalotten door de helft.
Laat de ananas en de perziken uitlekken.
Snijd de perzikhelften elk in vier stukken.
Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze direct met koud water af en laat ze uitlekken.
Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade.
Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen.
Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom gaar.
Bestrijk ze af en toe met de marinade.
Lekker met Mexicaanse salsasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

1 bakje Quornstukjes
Griekse marinade (zie recept)
1 1/2 maïskolf
1 courgette
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
8 sjalotjes
16 ananasstukjes (blik Del Monte, of verse ananasstukken)
4 halve perziken uit blik
12 champignons
lange metalen spiesen