Amerikaanse beenham met warme maissalsa

home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse beenham met warme maissalsa

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de ham in een passende ovenschaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en braad de ham in 45 minuten.
Verdeel de honing-whiskysaus (b.v. verkrijgbaar bij AH) over het vlees en braad de ham nog eens 5 minuten.
Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de tomaten, de mais en de kruiden toe en laat alles heel goed warm worden. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer de salsa erbij. Lekker met een groene salade en gepofte aardappelen of soft torlilla’s.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g beenham
1 eetl. olie
1 ui gesnipperd
250 g tomaten, in stukjes
2 theel. Mexicaanse kruiden
1 klein blikje mais (212 g uitgelekt)