Amerikaanse pancakes

home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse pancakes

Roer de poedersuiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar.
Doe de bloem met het zout in een kom en voeg al roerend de melk
toe, zodat er een glad mengsel ontstaat.
Splits de eieren en roer het eigeel door het bloembeslag.
Klop het eiwit heel stijf.
Spatel het bloembeslag door het eiwit.
Verhit wat boter in een koekenpan en giet hier zoveel beslag in dat
de bodem bedekt is.
Als de bovenzijde van de pannenkoek is op gedroogd en de onderkant mooi
bruin is keer hem dan om.
Als de andere kant ook mooi bruin is leg de pannenkoek dan op een voorverwarmde schaal.
Giet hier wat maple syrup op of strooi er wat kaneelsuiker over. Leg de volgende pannenkoek hierboven op en giet hier ook weer wat syrup of kaneelsuiker op.
Bak op deze wijze pannenkoeken van de rest van het beslag.

In Amerika serveren ze de pancakes met maple syrup.

  • Maple syrup is een esdoornstroop en is te koop in reformwinkels.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

140 g bloem
mespunt zout
2dl melk
3 eieren
75g boter
4 eetl. poedersuiker

  • Maple syrup of 1 eetl. vanillesuiker
    ½ theel. kaneel