Amerikaanse rijstsalade

home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse rijstsalade

Kook de rijst in ruim kokend water met het visbouillontablet gaar. Snijd de bleekselderij in boogjes, snipper de paprika en voeg de groenten de laatste 3 minuten aan de rijst toe. Giet samen af, laat uitlekken en afkoelen. Halveer de avocado (neem de pit eruit), snijd de helften doormidden en snijd de 4 stukken in plakjes. Snijd de komkommer in plakjes en snijd die vervolgens in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Zoek de garnalen uit. Knip flink wat dille, 1 eetlepel koriandergroen en 1 eetl. peterselie af. Roer een sausje van de zure room, honing, mosterd en 1 theelepel cajunkruiden. Meng alles vervolgens goed door elkaar. Serveer deze salade met (nacho-cheese gekruide) tacochips of dorito’s.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g parboiled Amerikaanse rijst
1 visbouillontablet
3-4 stelen bleekselderij
1 groene paprika
1 avocado
½ komkommer
200 g Noorse garnalen
200 g gerookte kipfilet
verse dille, koriander en peterselie
1 bekertje zure room
1 eetl. honing
1 eetl. mosterd
cajunkruiden