Amerikaanse schotel

home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse schotel

50 g boter in de braadpan doen. Bruin laten worden. Braad daarin de gesneden blokjes hamlappen even aan. Maak ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de paprika’s in reepjes en doe die bij de hamlappen. Laat dit alles op een zacht vuurtje sudderen terwijl u een roux maakt. Zet een steelpannetje op een zacht vuur. Doe de 25 gram margarine erin voeg al roerend de tarwebloem toe. Doe al roerend de melk erbij. Als de roux een mooi wit papje is geworden, zet het gas laag. Voeg het zout,peper en de kerrie toe en snipper de bananen in de roux. Laat het geheel even doorpruttelen en voeg het dan aan de hamlappen toe. Laat het geheel een half uurtje sudderen. Lekker met rijst koken.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g hamlappen
1 rode paprika
1 groene paprika
2 bananen
klein blikje ananasblokjes
75 g boter of margarine
1 afgestreken lepel tarwebloem
scheutje melk
scheutje ketjap
1 theel. kerrie
1 pak snelkookrijst
zout
peper naar smaak.