Zuid-Amerikaanse gehaktbroodjes

home > recepten-uit-amerika > Zuid-Amerikaanse gehaktbroodjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook het ei in ca 10 minuten hard. Bak in een koekenpan in de olie de ui en paprika ca 10 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de tomatenpuree, rozijnen, olijven, tijm en chilipoeder erdoor. Breng op smaak brengen met zout en peper. Laat het ei schrikken, pel het, snijd het in stukjes en schep die door het gehaktmengsel. Snijd van de broodjes het kapje af en hol ze uit. Bak in het midden van de oven de broodjes en de kapjes in ca 5 minuten knapperig. Houd 4 toefjes koriander achter, knip de rest fijn en schep dat door het gehaktmengsel. Schep het gehaktmengsel in de warme broodjes. Garneer met koriander. Zet de kapjes er schuin op.
Geef er sla met tomaat en komkommer bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ei
2 eetl. olie
1 gesnipperde ui
1 gesnipperde kleine groene paprika
250 g rundergehakt
1/2 eetl. tomatenpuree
3 eetl. rozijnen
8 groene olijven in stukjes
1/2 theel. tijm
1/2 theel. chilipoeder
zout
peper
4 kaiserbroodjes
10 takjes koriander