Kavarmá kebáp met varkensvlees

home > recepten-uit-bulgarije > Kavarmá kebáp met varkensvlees

Het in stukjes gesneden vlees in de boter bakken tot het bruin is en vervolgens uit de pan halen. Van de preien het lelijke blad en de wortels verwijderen. Wassen en in stukjes van ± 2 cm snijden.
In dezelfde pan met het vet zachtjes bakken. Bestrooien met zout. De tomatenpuree, de paprikapoeder en de zwarte peper erdoor roeren.
Het vlees terug in de pan doen en het water en de wijn erbij voegen Het mengsel op een zacht vuur laten koken tot niets meer van het vet over is.
Kan opgediend worden bestrooid met fijngesneden ui, peterselie en een klein beetje Spaanse peper.
Lekker met rijst en rode wijn.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g magere varkenslappen – ½ pakje boter – 4-5 preien – zout – 1 eetlepel tomatenpuree – 1 theelepel paprikapoeder – 1 theelepel zwarte peper – ½ glas water – ½ kopje rode wijn