Aardappelpakora's

home > recepten-uit-china > Aardappelpakora's

Meng alle ingrediënten in een grote schaal. Voeg het water toe en meng het tot een dikke puree. Voeg de aardappelen toe en haal ze door de puree tot ze helemaal bedekt zijn. Verhit de olie in een wok en voeg net zo veel aardappelschijfjes toe als er in de wok kunnen. Bak de pakora’s 6 á 8 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm tot de rest is gebakken. Dien ze direct op.
Serveer ze met partjes tomaat en schijfjes komkommer.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

55 g kikkererwtenbloem
1 eetl. rijstebloem
1/2 theel. zout naar smaak
1 1/2 theel. korianderpoeder
1 theel. komijnpoeder
1/2 theel. chilipoeder
50 ml water
450 g middelgrote aardappelen, geschild en in schijfjes van 5 mm gesneden
frituurolie