Babi Pangang

home > recepten-uit-china > Babi Pangang

Snij het vlees aan repen, kruiden met zout, peper en de djahe, snipper de uien en hak of pers de knoflook. Braad het vlees snel bruin in de boter of olie, dan de uien en knoflook mee fruiten. Na ongeveer 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen, wat water toevoegen en nog 30 a 45 minuten laten pruttelen. Evt de saus binden met wat allesbinder.
Opmerking:
Voor dit gerecht kan je van speklapjes tot varkenshaas gebruiken, ligt een beetje aan je eigen smaak.
Lekker met rijst, nasi of bami, en augurken en atjar tjampoer.
Ook prima als onderdeel van een rijsttafel.
Ik vind dit de lekkerste BABI PANGANG!





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkensvlees
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetl. bruine suiker
2 eetl. ketjap asin
1 eetl. stroop
1 a 2 theel.
sambal
2 blikjes tomaten puree
3 theel. djahe
(gemberpoeder)
zout en peper.