Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)

home > recepten-uit-china > Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)

De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
Tip:
U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:
Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.
Opmerking:
Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die vaak geserveerd wordt met echte Javaanse pindasaus.

Gebakken banaan wordt bereid met bakbanaan; deze bananen zijn groter en steviger dan de gewone banaan. Gebruik voor de bereiding van dit gerecht bakbanaan, waarvan het vruchtvlees nog hard aanvoelt en waarvan de schil mooi geel van kleur is; u kunt eventueel ook half rijpe bakbanaan kopen en die enkele dagen tot dit niveau laten rijpen. Dit resulteert in mooi goudbruine gebakken banaan. Deze lekkernij kan met de meeste gerechten worden gecombineerd.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

60 g zelfrijzend bakmeel
100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
Faja Lobi Pinda-Satésaus
olie
snufje zout
1 theel. suiker
1 rijpe bakbanaan