Bami goreng

home > recepten-uit-china > Bami goreng

Voorbereiding:

Snij het vlees in dunne reepjes.
Dompel de taugé even in koud water en verwijder de groene vliesjes, en laat deze uitlekken.
Snij de prei, sjalotten en ui fijn.
Snij de ham in dunne reepjes.
Snipper de peterselie fijn.

Bereidingswijze:
Laat de mie in enkele minuten in kokend water met zout gaar worden.
Spoel af onder water, laat uitlekken en houd de mie warm.
Verhit de olie in een wadjan of wijde pan en fruit hierin ui, knoflook, prei en sjalotten ca. 2 minuten.
Voeg het vlees en de helft van de ham toe en roerbak het gedurende 5 minuten op groot vuur.
Breng het geheel op smaak met ketjap, ketoembar, djinten, peper en zout.
Schep de mie voorzichtig door het vlees-groentemengsel en laat het in ca 5 minuten warm worden.
Voeg de taugé vlak voor het opdienen toe.
Leg de bami goreng in een voorverwarmde schaal en garneer met de overgebleven ham en de peterselie.
Bak 4 spiegeleieren en leg deze boven op de bami en serveer met de gehaktballetjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g mie
500 g varkenslappen
150 g ham
100 g taugé
1 prei
4 sjalotten
1 ui
2 theel. knoflook
3 theel. olie
3 theel. ketjap
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
zout en peper
1 bosje peterselie
4 eieren
gehaktballetjes in satésaus