Chinese kippensoep 2

home > recepten-uit-china > Chinese kippensoep 2

Trek de bouillon van het kippenvlees.
Haal het vlees dan uit het bouillon, snijd het zeer fijn en doe het terug in het bouillon.
Voeg de vermicelli, de djahe, zout en/of bouillontablet toe.
Voeg, als de vermicelli gaar is, de rijstwijn of sherry toe.
Voeg vlak voor het opdienen de ve-tsjin, eiergelei en de prei toe.
Bereiding eiergelei:
Klop het ei los met wat peper en zout.
Giet de massa in een dik beboterde vuurvast schaaltje en zet dit in een pannetje water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
Stoom de eiermassa in ongeveer 10 minuten gaar.
Laat de eiergelei afkoelen en snijd er kleine blokjes van.
Laksa is Chinese vermicelli, gemaakt van katjang iodjoemeel Laksa moet een half uurtje weken in heet water, waarna ze er transparant uit ziet. Knip de laksa daarna tot korte sliertjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 l kippenbouillon getrokken van 100 gr kippoulet
1 eet. van de dunst mogelijke vermicelli of laksa
1/2 kopje flinterdun gesneden prei
1 theel. ve-tsin
zout en/of bouillontablet naar smaak
1/2 theel. djahe
1/2 teentje knoflook
1 eetl. rijstwijn of sherry
1 ei