Chinese noedelsoep met kip

home > recepten-uit-china > Chinese noedelsoep met kip

Kook de woknoedels volgens de verpakking gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Was de paksoi en snijd deze in reepjes. Snijd de kipfilets in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet ca.4 min. Voeg aan de kip 1 liter water,het bouillonblokje,bamimix en de ketjap toe. Breng de soep al roerend aan de kook,zet het vuur laag en voeg de paksoireepjes toe en laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Was de bosuitjes en snijd ze in schuine stukjes. Voeg de noedels en de bosuitjes toe aan de soep. Schep de soep in 4 grote soepkommen en verdeel de partjes ei en de gebakken uitjes over de soep.

Opmerking:
De gebakken uitjes kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt.





Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g woknoedels
2 eieren
1 paksoi
250 g kipfilets
1 blokje kippenbouillon
1 zakje bamimix
2 eetl. ketjap manis
2 bosuitjes
2 eetl. gebakken uitjes