Chinese schnitzels

home > recepten-uit-china > Chinese schnitzels

Haal de schnitzels door de gekruide bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels 2 min. op middelhoog vuur in de hete boter. Keer de schnitzels om, strooi ze opnieuw met peper en zout en laat ze nog 2 min. bakken. Neem ze uit de pan. Schep de bleekselderij, courgette en de sesamzaadjes in de koekenpan door elkaar en laat het 3 min stoven. Blus af met de bouillon en breng het aan de kook. Roer er de pruimensaus door en laat het 2 min. doorwarmen. Roer het maïszetmeel aan met het koude water, roer het vlees door de saus en laat het 1 min. doorkoken. Warm het vlees op laag vuur 1 min. op in de saus en serveer meteen.

Opmerking:
Lekker bij een Chinese rijsttafel of gewoon met wat gekookte witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kleine kalfschnitzels
150 g bloem gemengd met peper en zout
30 g boter
1 in stukken van 3 cm. gesneden bleekselderij
1 in plakjes gesneden courgette
2 theel. sesamzaadjes
1/8 liter warme kippenbouillon
3 eetl. pruimensaus (toko)
2 eetl. maïszetmeel
2 eetl. koud water
peper,zout