Chinese tomatensoep

home > recepten-uit-china > Chinese tomatensoep

Breng de bouillon aan de kook.
Hak de tomaten fijn. Ontvel de verse tomaten. Voeg ze met het tomatensap bij de bouillon.
Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Houd het loof apart. Schrap de wortel en verdeel deze in dunne reepjes. Schil de gemberwortel en rasp deze.
Voeg sjalotjes, het witte gedeelte van de bosuitjes, wortel, gemberwortel, honing, chilisaus, cayennepeper en gebroken mihoen of vermicelli bij de soep. Kook de soep 5 minuten. Roer de maïzena of het aardappelmeel met 2 eetl. water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan de soep toe en bind de soep er licht mee.
Bestrooi de soep met fijngehakte peterselie, het groene loof van de bosuitjes en alfalfa.

Opmerking:

  • (is in het Nederlands de naam van de spruitgroente van de luzerneklaver)
    Meng 2 eetl. ketjap manis door de soep.
    Vervang chilisaus door 1 fijngehakte Spaanse peper zonder zaadjes of 1 eetl. sambal oelek.




Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

1 l groentebouillon
1 bik gepelde tomaten (400 g) of 500 g tomaten
2 sjalotjes
2 bosuitjes
1 winterwortel
stukje gemberwortel (3 cm)
2 eetl. honing
1 eetl. chilisaus
mespuntje cayennepeper
25 g mihoen of fijne vermicelli
1 eetl. aardappelmeel of maïzena
2 eetl. fijngehakte peterselie
fijngehakte * alfalfa