Asperge- en eiersalade met kruidige roomdressing

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Asperge- en eiersalade met kruidige roomdressing

Stoompan met maximum waterniveau.
Prik een gaatje in de eierschaal (bijv. met een speld) om barsten tijdens het koken te voorkomen. Plaats de eieren in de stoomkorf en stoom gedurende 20 minuten. Schil ondertussen de asperges.
Als de stoomtijd verstreken is, verwijder je de eieren en houdt deze onder onder koud stromend water. Doe de asperges in de stoomkorf en stoom gedurende 25 minuten.
Voor de dressing: was de peterselie en hak deze fijn. Bewaar wel een paar takjes voor de garnering. Roer de zure room, mayonaise, tomatenketchup en mosterd door elkaar en breng het geheel op smaak met peper, zout en peterselie.
Laat de asperges een beetje afkoelen en snijd ze daarna in stukken. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Schik de asperges en eiplakjes op een schaal en schenk de dressing er overheen en garneer het geheel met takjes peterselie.
Serveertips:
Geef er geroosterde toast bij en een lekker glaasje witte wijn.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g asperges, 4 eieren.
Voor de dressing:
150 g zure room, 1 eetl. mayonaise, 1 eetl. tomatenketchup of chilisaus, 1 theel. scherpe mosterd, peper, zout, ½ bosje peterselie