Tortilla

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Tortilla

Waterniveau in de basispan: maximum. Was de aardappelen, laat ze in de schil. Doe de aardappelen in de stoomkorf en stoom gedurende 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen. Hak de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Leg ze in laagjes in de rijstkom. Strooi tussen iedere laag wat gehakte ui, wat hamreepjes en zout en peper. Mix met een handmixer de eieren tot ze schuimig zijn; breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schenk het eiermengsel over de aardappelen. Zet de rijstkom in de stoomkorf en stoom gedurende 20 minuten. Maak met behulp van een mes de tortilla los van de hoeken van de rijstkom en draai deze om op een voorverwarmde schaal. Tip: serveer hierbij een tomatensalade met een paar uienringen en een azijn-en-olie dressing.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g aardappelen, 1 ui, 4 eieren, 100 g hamreepjes, zout, peper, nootmuskaat