Konijnfricassee

home > recepten-uit-finland > Konijnfricassee

Snijd het spek in reepjes en bak deze in een grote braadpan knapperig uit. Neem het spek uit de pan en leg het apart. Giet het vet op een laagje na weg. Verhit het vet en bak het konijn in porties aan alle kanten goudbruin. Schenk de iets verwarmde bouillon erover en laat het konijn, afgedekt, op matig vuur in ca. 45 minuten gaar worden. Neem het konijn uit de pan en houd het vlees warm. Vermeng de bloem met zout en peper en roer dit geleidelijk door het overgebleven braadvocht in de pan. Voeg de room en wijn toe en breng de saus nog even tot het kookpunt. Temper het vuur en laat de saus iets inkoken. Roer de compote erdoor en voeg het spek toe.
Serveer het konijn met de saus en garneer met tot bloemen uitgesneden radijsjes.





Ingrediënten voor 4 personen

200-250 g mager ontbijtspek in plakken van ca. 1/2 cm – 1 middelgroot tam konijn, in stukken – 1/2 liter kippen- of vleesbouillon (van tablet mag) – 2 eetlepels bloem – zout – 1 theelepel zwarte peper – 3 dl kookroom – 1/2 dl witte wijn – 2 eetlepels veenbessencompote – 4 radijsjes