Fricassee van kip

home > recepten-uit-frankrijk > Fricassee van kip

Olie en boter in de pan verwarmen en de knoflook en sjalotten ongeveer 10 minuten fruiten tot ze mooi bruin en zacht zijn. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en apart houden
De kip in de pan doen en aan alle kanten bakken. Hij mag niet bruin zijn maar slechts licht gekleurd. Uit de pan halen en apart houden.
De bloem in de pan bij de jus doen en een minuutje goed roeren, dan de wijn erbij doen en tot de helft in laten koken.(Gaat snel)
De thijm en de bouillon erbij doen en aan de kook brengen. De kip, knoflook en sjalotten erbij doen en op laag vuur een uurtje laten stoven.
De kip uit de pan halen en warm houden. De saus een minuut of tien laten inkoken tot hij dik wordt. Ondertussen de eierdooiers met de room en het citroensap loskloppen.
De pan van het vuur halen en het eimengsel er goed doorroeren, daarna de peterselie. Eventueel nog kruiden naar smaak met zout en peper
De kip erbij doen en goed door de saus halen zodat alles lekker met een laagje saus bedekt is.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 scharrelkip van ongeveer 1,5 kg, in 8 stukken, bestrooid met zout en peper
1 soeplepel olijfolie
20 g boter
12 tenen knoflook gepeld, heel laten

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid knoflook, deze wordt door de lange stooftijd heerlijk zacht en romig van smaak!

12 sjalotjes, gepeld en heel laten
1 soeplepel bloem
125 ml droge witte wijn
4 takjes thijm
125 ml kippenbouillon
1 soeplepel citroensap
2 eierdooiers
1 soeplepel room
2 soeplepels gehakte platte peterselie

1 soeplepel = 20 ml

Wat heb je nodig?

Je hebt een pan met een dikke bodem nodig waar de stukken kip naast elkaar inpassen.