Aardappelballetjes

home > recepten-uit-griekenland > Aardappelballetjes

Doe de aardappelpuree in een kom en prak er met een vork de feta, ui, knoflook, peterselie, citoensap, eierdooiers en zout en peper doorheen. Vorm er kleine balletjes van (als het mengsel te slap of te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe). Klop de eiwitten lichtjes en rol er de balletjes doorheen. Rol ze vervolgens door het broodkruim en bak ze in een laagje olie in een koekenpan of in een friteuse tot ze goudbruin zien.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g aardappels, gekookt, geschild en gepureerd
200 g feta
1 kleine ui, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 theel. citroensap
2 grote eieren, gesplitst
zout en peper
geroosterd broodkruim (of paneermeel)
olie

Wat heb je nodig?

Kom, koekenpan