Aardappelstoofschotel met olijven

home > recepten-uit-griekenland > Aardappelstoofschotel met olijven

Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en voeg de aardappels toe. Bestrooi ze met zout en bak ze 5 minuten tot ze wat bruin beginnen te zien. Doe dit in twee porties. Haal ze uit de pan en laat de olie achter.

Doe de uien in de pan en bak ze glazig. Voeg de knoflook en witte wijn toe en laat een minuut bakken. Doe dan de oregano, rode peper, tomaten met sap en olijven erbij en laat nog een minuut bakken. Voeg zout naar smaak toe (niet teveel, de olijven zijn al zout) en haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de aardappels in een ovenschaal die groot genoeg is om ze in een laag neer te kunnen leggen. Giet de tomatensaus erover en laat het geheel onafgedekt ca. 45 minuten bakken. Voeg indien nodig tussentijds nog een scheutje water toe. Strooi de peterselie erover en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

125 ml olijfolie
1 kilo aardappels, geschild, de kleinere gehalveerd en de grotere in vieren
3 uien, in ringen
4 teentjes knoflook, fijngehakt
125 ml witte wijn
2 theel. oregano
2 theel. gedroogde rode peper
1 blik tomaten, gehakt
ca 30 zwarte ontpitte olijven, eventueel gehalveerd
zout
2 eetl. fijngehakte peterselie

Wat heb je nodig?

Grote braadpan, ovenschaal.