Bloemkool in tomatensaus

home > recepten-uit-griekenland > Bloemkool in tomatensaus

Verdeel de bloemkool in roosjes en besprenkel die met het citroensap. Laat dit even intrekken.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de bloemkoolroosjes, eventueel in twee porties, tot ze wat bruin beginnen te zien. Haal ze uit de pan.

Bak de ui en de knoflook in dezelfde olie en voeg dan de tomaten met sap toe en een scheutje water. Breng aan de kook en doe de bloemkoolroosjes weer terug in de pan. Laat afgedekt 10 minuten stoven en voeg dan zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie en eventueel de dille erdoor en strooi er eventueel de feta over.

Aardappelpuree en gegrild vlees passen er goed bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 bloemkool
sap van halve citroen
5 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomaten, gehakt
1 eetl. tomatenpuree
zout en peper
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte dille (optioneel)
100 g feta, verkruimeld (optioneel)

Wat heb je nodig?

Koekenpan of hapjespan.