Bloemkool met kappertjes en olijven

home > recepten-uit-griekenland > Bloemkool met kappertjes en olijven

Roer in een schaal de kappertjes, olijven, azijn en 2 el olie door elkaar.
Verhit in een grote braadpan de overige 3 el olie op middelhoog vuur en bak daarin met het deksel op de pan, onder af en toe roeren, de bloemkoolroosjes, ca. 10 minuten. Doe het deksel van de pan en bak de roosjes nog 5 minuten tot ze beginnen te bruinen en beetgaar zijn.
Doe ze met de olie in de schaal met de dressing en de peterselie en meng goed. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer lauwwarm of koud.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

bloemkool, in roosjes
2 eet. kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
12 ontpitte zwarte olijven, fijngehakt
2 eet. rode wijnazijn
5 eet. olijfolie
3 eetl. gehakte bladpeterselie
peper en zout

Wat heb je nodig?

Schaal, braadpan.