Doperwten en courgettesalade met feta

home > recepten-uit-griekenland > Doperwten en courgettesalade met feta

Courgette wassen, in de lengte halveren, van het zaad ontdoen en in blokjes snijden. In een pan met weinig water en zout de courgette en de doperwten ruim 1 minuut laten koken. In een vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
Maak in een schaal een dressing van de olijfolie, het citroensap, de azijn, de munt en zout en peper. Schep de courgetteblokjes, de doperwten en tweederde van de feta erdoor. Laat 30 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Schep nogmaals om, strooi de resterende feta erover en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 courgette
200 g doperwten, diepvries
2 bosuitjes, in ringetjes
6 blaadjes fijngehakte munt of 1 theel. gedroogde
150 g feta, in blokjes
sap van halve citroen
1 eetl. witte wijnazijn
4 eetl. olijfolie
zout en peper

Wat heb je nodig?

Pan, schaal.