Gebakken courgettes met knoflooksaus

home > recepten-uit-griekenland > Gebakken courgettes met knoflooksaus

Maak de courgettes schoon. Verwijder de uiteinden. Snijd de courgettes in plakken. Bestrooi de plakken met wat zout. Laat de plakken in een vergiet uitlekken. Trek daarvoor 30 minuten uit.
Meng intussen in een kom mayonaise met knoflook. Voeg azijn en naar smaak zout en peper toe. Plaats de kom tot verder gebruik op een koele plek.
Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Wentel ze door het mengsel van bloem, zout en peper. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakken er in enkele minuten aan weerszijden goudbruin in. Leg de plakken dakpansgewijs op kleine, voorverwarmde bordjes. Schep de saus in het midden erop.

Tip: Roer eventueel 1 eetlepel rode paprikapasta door de saus. Paprikapasta wordt in ons land onder de naam Ajvar verkocht.





Ingrediënten voor 4 personen

3 courgettes, ca. 400 g – zout, peper uit de molen – 2 eetlepels bloem – 4-6 eetlepels olijfolie
voor de knoflooksaus: 2-3 eetlepels mayonaise – 2 teentjes knoflook, uitgeperst – enkele druppels (dragon)azijn